September 26

IMG_20130925_203307

Ingrediente:
– 2 pesti
– 4 cartofi mai mici,
– 1 ceapa mica,
– 1 morcov
– 1 legatura patrunjel
– 2 catei usturoi mai mari
– 1/2 lingurita turmenic 
– 1/2 lingurita vegeta, sare, piper
– 3 linguri ulei masline
– 1 lamaie mare

Mod de preparare:
Se taie cartofii si morcovii rondele, iar ceapa solzisori. Se aseaza legumele intr-o tava larga si se presara cu sare si piper. Se retin 2 fire patrunjel pentru servire, iar restul se toaca marunt si se amesteca cu usturoiul strivit, turmenicul, vegeta si putina sare. Se adauga uleiul incet si se piseaza totul pentru a obtine o pasta. Cand pasta e gata se adauga un pahar de apa. Se toarna sosul de patrunjel peste legume si se acopera tava cu folie de aluminiu. Se lasa la cuptor 25-30 minute. In acest timp, pestii curatati si spalati se sterg si se cresteaza pe o parte. Se sareaza si se stropesc pestii cu sucul lamaie. Scoatem folia de aluminiu si asezam dorada deasupra. Se presara piper si se lasa la cuptor inca 20 minute. Apoi se porneste grillul si se lasa inca 3-5 minute pana dorada se rumeneste.